Doel

Doel

Het doel van de coaching is onder andere om meer rust te krijgen. Je gaat je beter in je vel voelen, gezonder en energieker en meer leven naar jouw wensen en doelen. Dit kun je bereiken door het ontdekken van jouw onderliggende drijfveren, jouw eigenwaarde, jouw persoonlijke mogelijkheden en het ontwikkelen van meer zelfcompassie. Wanneer we kunnen ontdekken wat jouw onderliggende drijfveren zijn, weten we waarom jij doet wat je doet en kun je dat -als het nodig is- transformeren. Het kan zijn dat je zelfkritiek hebt of juist bijvoorbeeld moeite hebt met het toelaten van je gevoel en of met het aangeven of aanvoelen van je grenzen.
Wat brengt deze coaching je? Een mooier leven, omdat je jezelf beter leert kennen en je bewuster gaat worden van dat wat je denkt, voelt, doet en zegt.

De paradox is: wanneer je meer toe laat van dat wat je wilt vermijden, kan er juist meer ruimte komen voor hetgeen je graag wilt bereiken.

Mijn begeleiding ondersteunt je bij het onderzoeken van je eigen doelen, het aangaan van uitdagingen en hindernissen, het leren omgaan met obstakels en het versterken van je motivatie. Ik moedig je aan om in je eigen kracht en je autonomie te geloven, wat je in staat stelt om persoonlijke, team- en organisatiedoelen te bereiken.

Vaak hebben we last van de strijd die we voeren met de realiteit; met dat wat is. Als we dit verzet kunnen laten varen, komt er ruimte voor creativiteit en meer begrip en liefde in ons leven.

Heb je wel zelfvertrouwen, maar ervaar je toch stress, irritatie of bijvoorbeeld onrust, ook dan ben je welkom om met mij te gaan onderzoeken wat daaraan ten grondslag ligt.

Je leert ervaren hoe het is om het leven te accepteren zoals het is, in plaats van altijd maar op zoek te gaan naar beter, anders en meer.

We staan vaak in de overleefstand, wachtend op een vrije avond, een pauze, andere collega’s, een vakantie, een feestje, een partner, een kind, een diploma, een baan, een gezonder of slanker lijf, nieuwe spullen, een spiritueler leven etc. We vergeten hierdoor vaak dat we in het huidige moment overleven en het ervaren als obstakel om in het volgende moment te komen. Of je nu vragen hebt over je professionele carrière (loopbaancoaching), je persoonlijke leven, of een combinatie van beide, het centrale thema is altijd persoonlijke groei. Vraag je jezelf af of je onder bepaalde omstandigheden beter zou kunnen presteren? Herken je eigenschappen zoals perfectionisme, onzekerheid, het constant proberen anderen te behagen ten koste van jezelf, of het gevoel altijd sterk te moeten zijn? Heb je wel eens nagedacht over de diepere betekenis van je leven en je afgevraagd waarom je hier op aarde bent? Of het nu gaat om zeer persoonlijke kwesties, werkgerelateerde uitdagingen, of levensvragen in het algemeen, mijn coaching maakt gebruik van verschillende methoden en technieken om je bewustzijn te vergroten, inzichten te verschaffen en je daadwerkelijk verder te helpen.

Wanneer je bewuster leeft, ga je ontdekken wat je werkelijk wilt bereiken in je leven. Dit betekent niet dat je leven of je werk na dit traject zonder problemen zal zijn of worden, of dat je voortdurend positief moet denken. Het draait juist om de kunst van het accepteren van je gevoelens, ook de onplezierige emoties zoals angst, jaloezie en frustratie. Op die manier worden de dieptepunten minder intens en van kortere duur. Hoe meer zelfcompassie je ontwikkelt, hoe meer je kunt groeien en hoe meer innerlijke rust en energie je zult ervaren. Is dit altijd eenvoudig? Nee, niet altijd, maar het is absoluut de moeite waard, want je zult er veel voor terugkrijgen.

Ik laat je na de intake het eindresultaat ervaren; hoe het is om te voelen wat je wenst te voelen na dit coachingstraject, zodat je weet waar we naartoe werken.