Bekende denkers

Bekende denkers

De cursus is oorspronkelijk gebaseerd op de ideeën van Louise Hay. Maar ik gebruik net zoveel van de ideeën van andere bijzondere denkers, als bijvoorbeeld Tony Robbins, Eckhart Tolle, Byron Katie, Annemarie Postma, Deepak Chopra, Brene Brown en Tsultrim Allione.

Byron Katie

Katie leert ons dat als je gelooft dat iets anders zou moeten zijn dan het is (mijn man moet beter voor zichzelf zorgen, mijn kinderen moeten hun troep opruimen, de kassière moet mij vriendelijk behandelen), dat je daaronder lijdt. Als je die gedachten niet gelooft, vind je rust en vrede. Op deze manier is zij uit haar jarenlange depressie gekomen.

“Als je denkt dat je alles in een volgend levend anders zou doen, waarom dan niet nu meteen?”
Louise Hay

De 10 Gouden Regels van Louise Hay;

  1. Geef jezelf geen kritiek meer.
  2. Jaag jezelf geen angst aan.
  3. Ga op een lieve en geduldige manier met jezelf om.
  4. Wees vriendelijk tegen je gedachten.
  5. Geef jezelf complimenten.
  6. Steun jezelf.
  7. Ga liefdevol om met je negativiteit.
  8. Zorg goed voor je lichaam.
  9. Praat tegen jezelf in de spiegel.
  10. Doe het nu.
“Loslaten is niet iets wat je actief kunt ‘doen’ maar is het gevolg van ontspanning in de realiteit van dit moment. Kies ervoor niet te oordelen over wat er gebeurt. Dat is het begin van echte aanvaarding.”
Annemarie Postma

(uit; Leven in Acceptatie)

Het lijkt er misschien op dat de situatie het lijden veroorzaakt, maar ten diepste is dat niet zo, je verzet doet dat.

Eckhart Tolle
(uit; De kracht van het NU in de praktijk)

Er heerst vaak een onbewuste ontevredenheid onder mensen, en een weigering of onvermogen om één te zijn met het leven. Dat komt denk ik doordat men een onbewuste veronderstelling achterin zijn hoofd of een gevoel heeft, dat er iets ontbreekt, of mist. Men zoekt dat dan in het volgende moment, in de Tijd dus, in een moment in de Toekomst. Om één te kunnen zijn met het leven, hoef je alleen maar aanwezig te zijn in het Nu, het leven kent geen Tijd, bevindt zich niet in de Tijd. Het leven is alleen in dit moment. De zoekers onder ons (wel of niet spiritueel), hebben ook die onbewuste veronderstelling dat er iets mist, anders waren het geen Zoekers.

Eckhart Tolle

(uit; De kracht van Stilte)